Стволови клетки

Стволовите клетки, извлечени от умбиликалната кръв, пъпната връв и плацентата, все още нямат специфична роля и могат да се размножават и преобразуват във почти всяка необходима клетка на организма. Те са недиференцирани клетки и могат да се превърнат в специфични клетки, от които тялото се нуждае.

 

Извличат се в процеса на раждане – след самото раждане на бебето – безболезнено и безопасно за бебето и майката.

 

Научни постижения

Откриването на стволовите клетки е едно от най-големите постижения на съвременната медицина. Бързото развитие на клиничните проучвания и терапевтичните резултати доведоха до реално лечение на животозастрашаващи болести – факт, който никога не е бил предвиждан.

Най-значими източници на стволови клетки са кръвта на пъпната връв, тъканта на пъпната връв и плацентата. От там се изолират хематопоетични и мезенхимни стволови клетки.

Стволовите клетки, които могат да се извлекат в акта на раждането, са уникални, защото са с генетичен материал, който не е претърпял възпроизводства в процеса на стареенето на организма и носи оригиналното ДНК на индивида.

Те могат да се използват доказано за терапия на онкохематологични заболявания, анемии, имундефицитни заболявания и др. Трансплантирането на стволови клетки подпомага значително възстановяването след химиотерапия. В генното инженерство се създават лекарствени продукти с интегриране на стволови клетки.

Съхранете стволови клетки в Биохеленика

При нас получавате сертификат с точен брой съхранени стволови клетки, защото използваме най-модерна технология за тяхното изолиране и преброяване.

За нас е важно да предлагаме най-доброто качество!

Защо да съхраните стволови клетки

Z

Процедурата е напълно безопасна и безболезнена за майката и бебето. Особено сравнена с всички останали методи за извличане от възрастен

Z

Умбиликалната кръв и плацентата са с висока концентрация на хематопоетични стволови клетки

Z

Тъканта на пъпната връв е наситена с мезенхимни стволови клетки

Z

Защото това е безценен биологичен материал, който принадлежи на детето и след време то може да ги използва, да ги дари или да ги запази за своето семейство

Z

100% тъканна съвместимост за детето и голяма вероятност за членовете на семейството

Z

Когато се съхраняват в условия на течен азот, те запазват своите качества, не се изменят и могат веднага да се използват при нужда

Z

Съхранените стволови клетки при раждането са най-ефикасни и ефективни при лечение

Z

Стволовите клетки се прилагат в над 17 различни медицински специалности

Съхранете стволови клетки

при раждане

Инвестирайте в бъдещето и здравето на вашето дете!

Кратка история на стволовите клетки

\
1978

Открити са хематопоетичните стволови клетки в умбиликалната кръв

След откритието се правят изследвания, в които се съобщава, че броят на хематопоетичните стволови клетки значително намалява при 8-10-дневни бебета. Това предполага, че при стареене се наблюдава драстичното им намаляване в кръвта от пъпна връв. По този начин клетките от умбиликалната кръв трябва да бъдат обработени и съхранени възможно най-рано.

\
1998

За първи път са изолирани и съхранени хематопоетични стволови клетки от умбиликална кръв

След установяването на факта, че стволовите клетки са плурипотентни, учените тогава виждат потенциал за лечение чрез трансплантация и възможност за откриване на лекарства.

\
НАЧАЛОТО СЛЕД 2000 Г.

Над 10 000 трансплантации годишно на хематопоетични стволови клетки в света

Започват да се правят клинични проучвания и експериментални лечения с автоложни и алогенни трансплантации на тежки, нелечими до този момент заболявания.

\
ДНЕС

Приблизително около 90 000 трансплантации годишно

В наши дни се правят приблизително около 90 000 автоложни и алогенни трансплантации на хематопоетични стволови клетки – 53% автоложни и 47% алогенни.

Приложение на стволовите клетки

Стволовите клетки се използват за лечение на злокачествени и автоимунни заболявания. Доказан клиничен ефект имат в приложението на над 80 болести, като левкемия, лимфома, анемия на Фанкони, клетъчна анемия и други заболявания на кръвта, както и в клинични изпитания при прилагането им за лечение на детска церебрална парализа, аутизъм и юношески диабет по целия свят.

Искам да съхраня стволови клетки

За да имам здраво и щастливо семейство