Процедура

Процедурата е безопасна и безболезнена както за бебето, така и за майката. Вижте повече какво да очаквате във всеки един етап.

 

Биохеленика предлага събиране, преработка, извличане и съхранение на хематопоетични и мезенхимни стволови клетки и VSELs клетки при раждане.

Процес на вземане и съхранение на стволови клетки

След подписване на договора за съхранение на стволови клетки, се определя вашият отговорен лекар, който ще присъства по време на раждането и на когото се предава кръвният сет с Вашия уникален индификацитонен код. В момента на раждането Тя/ Той трябва да събере максимално бързо биологичния материал, да попълни нужните протоколи, да го опакова и етикетира.

Бебето се ражда, свързано с умбиликалната пъпна връв и плацентата.

Лекарят, незабавно след раждането, старателно извършва вземането на биологичния материал.

Събраната кръв от пъпната връв, плацентата и цялата дължина на пъпната връв се поставят в специален медицински сет, предназначен за
транспортиране.

Следва незабавно транспортиране до
лабораторията на Биохеленика в гр. Солун.

Извършва се качествен и количествен контрол, както и всички необходими тестове на биологичните проби. Изследва се и кръвта на майката.

Стволовите клетки се съхраняват в няколко на брой крио-ампули, при температурни условия потопени в течен азот на – 196° С, за следващите
20 години.

В случай на нужда от лечение, стволовите клетки се размразяват от нашите специалисти, изготвя се необходимия трансплант и се изпраща до съответната болница.

Клетките могат да се използват за лечение на детето или за негов член от семейството.

В срок до 15 работни дни след раждането родителите получават медицинска епикриза, с подробни данни за извършените действия, резултати за качествен контрол и преброяване на клетките, хемопоетични и мезенхимни, използвайки текущ метод за клетъчно броене. Изолираните стволови клетки се съхраняват в лабораторията в гр. Солун в крио-ампули за период от 20 години, а вие получавате Сертификат за успешно криосъхранение. След изтичане на този 20-годишен срок, можете да продължите съхранението им.

Защо да изберете Биохеленика?

Отпускане на проби за лечение в цял свят

Стриктен контрол за качество – 95% жизнеспособност на стволовите клетки

Пробата се доставя в лабораторията до 12 часа след раждането (дори и в почивни дни)

Медицински грижи – лабораторни качествени тестове и медицински доклад

Подписвате договор с Биохеленика

Научният екип на Биохеленика е на ваше разположение по всяко време

След като вече сте решили, че ще съхранявате стволови клетки при раждането, вече е настъпил и моментът да изберете тъканната банка, на която да доверите пробата на вашето бебе. Вижте повече защо смятаме, че трябва да изберете нас

Съхранение на стволови клетки

при раждане

Инвестирайте в бъдещето и здравето на вашето дете с една от най-големите банки за стволови клетки в Европа – Биохеленика!

Искам да съхраня стволови клетки

За да имам здраво и щастливо семейство

Съхранение на стволови клетки от пъпна връв и плацента в Биохеленика

Ние сме най-голямата тъканна банка на Балканите и една от най-големите в Европа. Високото качество е доказателство! 

При нас получавате сертификат с точен брой запазени стволови клетки, тъй като използваме най-съвременна технология за тяхното изолиране и преброяване